domingo, 13 de mayo de 2012

"Dum dum set"



Benvolgut Sr. Cairó,
        M'agradaria poder-li transmetre alguns dels records viscuts amb vostè que m'han marcat de per vida, i que molt difícilment podré oblidar. Recordo que anava a sisè de primària, i el vaig veure entrar un dia a classe preocupat. Tot i estar sempre fent un esforç per somriure, aquell dia vaig veure que no es trobava bé. Va intentar fer classe, però notàvem que no podia. Va seure i va dir: avui no puc donar classe. La reacció habitual de la classe hauria estat d'alegria per tal de no fer classe, però no va ser així. Ens va fer obrir els ulls. Nosaltres, que estàvem davant i veiem com estava patint, vam veure que per vostè donar classe era una necessitat, era la seva vida. Tot i no trobar-se bé sempre, l'esforç que feia era el que realment l'omplia. Des d'aleshores sempre l'hem vist amb ulls diferents, els d'una persona amb una passió i un objectiu: transmetre, ensenyar, i crear un interès en nosaltres. Perquè algú que és fidel als seus principis i a les seves motivacions és algú que deixa una marca en tots i cadascú de nosaltres.
        Aconseguia que a les seves classes tothom estigués atent en tot moment, ens fascinava amb els seus exemples, i la manera com ho explicava feia que no ens oblidéssim de res, i les seves bromes ens encantaven. Un dia va entrar a classe fent-nos callar i ens va dir, tot movent les mans al ritme de la frase: "dum dum set". Tots sabíem que el número set tenia un significat especial per a vostè (el set xinès, per exemple), però el que no sabíem era que sortiríem de la classe sabent el moviment del cor, i que mai més ens equivocaríem en allò.
Sé que mai li podrem tornar tot allò que vostè ha fet per nosaltres, tota la seva dedicació i esforç, però d'una cosa n'estic ben segura: sempre el recordarem, i gran part del que som ara és gràcies a vostè.
        
        Alba Gavaldà – Claude Cazali

No hay comentarios:

Publicar un comentario