viernes, 18 de mayo de 2012

Passió no, el següent




Al llarg de tots els anys d’ensenyament que rebem són molt pocs els professors que et marquen realment, probablement no més de dos o tres. Són professors dels quals veus amb el temps que has après alguna cosa més que el temari concret de cada curs. En el meu cas Pere Cairó n’és un d’ells. I no perquè m’hagi acabat dedicant a la biologia ni res d’aquest camp, sinó perquè el tipus de classes que donava, i que de ben segur ha seguit donant sempre, eren irrepetibles.

Considero que la millor manera de transmetre un coneixement i que els alumnes l’assimilin és contagiar la passió que se sent pel que s’està ensenyant. I en això el senyor Cairò és únic. Les classes es fan dinàmiques, amenes, plenes d’exemples pràctics que ajuden a donar sentit al contingut teòric. Dibuixets i esquemes de tot tipus a la pissarra, exemplificacions de funcions del cos humà en directe, com la seva particular representació de l’equilibri del cos obrint braços i cames... Tot i haver-les de fer amb les finestres obertes a ple hivern i tots ben abrigats – ell amb mànigues de camisa és clar – les classes transcorrien de timbre a timbre sense que ningú no desconectés en cap moment.

D’anècdotes durant els cursos que el vam tenir n’hi ha un bon grapat, com la mítica de “el fàstic és cultural” que ja s’ha esmentat més abaix en aquest blog. Amb els amics de promoció recordem sovint entre somriures com cada curs, a la segona setmana, ja deia que portàvem retard amb el temari. “Va nois que ja anem tard!”. Però si només estem al setembre!

Se’n va un dels grans, d’aquelles comptades persones en cada camp que dignifiquen una professió i li donen sentit. Exemple per a alumnes i professors, crec Pere que et pots retirar tranquil·lament amb la sensació d’haver fet la feina ben feta.

Òscar Monje Puigdengolas
Vinyoli

No hay comentarios:

Publicar un comentario